Terug naar nieuwsoverzicht

Griepvaccins 2020

  • Vanaf 1 oktober tot en met 15 november worden griepvaccins enkel afgeleverd aan de door de Hoge Gezondheidsraad bepaalde risicopatiënten en doelgroepen. Weet je niet of jij hiertoe behoort? Bespreek dit met jouw huisarts!
  • De vaccinatie tegen de seizoensgriep zelf gebeurt best tussen midden oktober en midden december. Tot 15 november zal ook enkel maar de risicogroep gevaccineerd worden. Dit geldt ook indien je je vaccin op het werk krijgt.
  • Behoor je niet tot de risicopatiënten of door de HGR bepaalde doelgroepen maar wil je wel graag een vaccin? Dan kan dat vanaf 15 november, wanneer de voorraden van de griepvaccins worden geëvalueerd.

Belangrijk om te weten: er circuleren elk jaar verschillende soorten influenzavirussen. Het vaccin tegen de seizoensgriep beschermt je tegen de 4 frequentst circulerende stammen, maar het is dus wel nog altijd mogelijk dat je de griep krijgt. Indien deze veroorzaakt wordt door een van de stammen in het vaccin, zou je dit mild tot asymptomatisch moeten doorkomen. In het geval dat een andere stam je te pakken krijgt, kan het weldegelijk dat je hier stevig ziek van wordt.

Best is ook om het vaccin te laten zetten op een moment dat je helemaal gezond bent. Indien je bv verkouden bent en jouw immuunsysteem staat al onder druk, kan het zijn dat je je een paar dagen (extra) grieperig voelt.

En tot slot: het vaccin tegen de seizoensgriep beschermt NIET tegen het coronavirus. Het blijft dus belangrijk om alle maatregelen tegen het coronavirus te blijven volgen!

 

Heb je nog vragen hierover of reserveer je graag een vaccin? Contacteer ons!

Terug naar nieuwsoverzicht