Terug naar nieuwsoverzicht

3 tips van Rosita om het afslankeffect van Ozempic te bekomen met gewone voeding

Het diabetesmedicijn Ozempic is op dit moment “HET” hippe afslankmiddel. Voor vele gebruikers is het een duwtje in de rug om vlug af te vallen. Effectief en snel resultaat, maar er is wel een stevig prijskaartje aan verbonden. En het is al lange tijd nauwelijks beschikbaar in de apotheek.

Gelukkig kan mooi gewichtsverlies ook bekomen worden met gewone voeding. Dit mits een gedragsverandering en verstandige keuzes. Niet altijd even eenvoudig, maar een duurzaam en blijvend resultaat is verzekerd. En deze garantie heb je niet bij Ozempic-gebruik zonder leefstijlaanpassingen.

Ozempic werkt op 2 manieren: Enerzijds zorgt het middel voor een snellere verzadiging, anderzijds voorkomt het dat je hongergevoel snel terugkomt. Wil je kilo’s verliezen door je voeding aan te passen, dan moet je dus naar die 2 werkingsmechanismen kijken.

3 zaken die je kan doen om het effect van Ozempic met voeding te bekomen:

1/ Voeg volume en vezels toe aan je maaltijden: 

Dit geeft je een verzadigd gevoel. Mensen die willen vermageren, gaan vaak gewoon minder eten. Niet oké, want zo neemt het hongergevoel alleen maar toe. Het is beter om te compenseren met extra volume en vezels, voorbeeld in de vorm van een kom soep of een bord groenten. Dus: niet zomaar schrappen, maar meer van de goede dingen toevoegen.

2/ Het opnemen van voldoende eiwitten zorgt dat je sneller verzadigd bent tijdens maaltijden of tussendoortjes. Voeg bij elke maaltijd een mager eiwitproduct toe of kies voor eiwitrijke tussendoortjes in plaats van voor suikerrijke.

3/ De hoeveelheid snelle suikers beperken:

Kies eerder voor trage koolhydraten (bruine rijst, bruine pasta ..)
Vervang enkele paaseitjes bijvoorbeeld door een appel:  Je hebt meer volume toegevoegd waardoor je jezelf voller voelt, én je hebt minder snelle koolhydraten binnen waardoor je straks niet uitgehongerd aan de volgende maaltijd begint.

Gedragsveranderingen doe je best stap voor stap, zo is het niet te drastisch en op de lange termijn haalbaar. Neem je tijd om je elk stapje eigen te maken. Probeer niet ineens 3 stukken fruit per dag te nemen wanneer je er voorheen geen nam. 1 stuk fruit per dag is dan al zuiver winst. Na een paar weken kan je eventueel een nieuwe stap zetten. Zo doe je voor groenten, voor beweging,… geleidelijk aan opbouwen tot al deze gezonde gewoonten geen inspanningen meer vragen.

Wil je een duwtje in de rug ? Rosita kan je hierbij begeleiden!

Als apotheker en voedingsdeskundige is zij de geknipte persoon om samen met jou gezondheidswinst boeken! 

Ga naar www.gezondweten.com voor meer info! 

Terug naar nieuwsoverzicht