Terug naar nieuwsoverzicht

Covid-testing voor reizigers

Wanneer je op vakantie vertrekt, moet je op jouw bestemming ofwel een bewijs van vaccinatie, ofwel van recent doorgemaakte Covid-infectie of een geregistreerde negatieve Covid-test kunnen voorleggen.

Aangezien huisartsen momenteel overspoeld worden met vraag hiernaar, mogen apothekers sinds vandaag ook de Covid-antigen tests afnemen afnemen en registreren voor reizigers. Maar: niet alle apothekers voorzien deze optie, aangezien het praktisch gezien een hele organisatie met zich meebrengt en niet evident is om dit te combineren tijdens de gewone werking van de apotheek. Ook wij hebben met veel spijt beslist om geen snelle Covid-antigen testafname aan te bieden in de apotheek aangezien we dit niet georganiseerd krijgen zonder personeel. 

Om het voor reizigers wel makkelijk te maken om een Covid-test te laten afnemen, kan je wel altijd een afspraak maken bij het testcentrum Panacea in Zottegem. Dit kan via de online agenda, zo zie je onmiddellijk wanneer er plaats is en of jouw afspraak kan plaatsvinden binnen de gevraagde termijn voor afreis.

Maak jouw afspraak best ruim op voorhand, gezien de agenda’s snel vollopen nu heel veel mensen op vakantie vertrekken!

De praktische info en online agenda vind je terug via

https://hak-panacea.be/nieuws/detail/een-afspraak-boeken-voor-je-reis-hoe-verloopt-dit

Ik wens je alvast een hele deugddoende vakantie toe!

 

Terug naar nieuwsoverzicht